Акценти
Начало / Здравеопазване / Започна 17-то издание на конкурса за детска рисунка против цигарите

Започна 17-то издание на конкурса за детска рисунка против цигарите

Деца от цялата страна на възраст от 5 до 11 години могат да се включат в тазгодишното, 17-то издание на традиционния международен конкурс за детска рисунка на тема „Не на цигарите!”. Голямата награда ще се присъди за новаторско представяне на посланието.

Форматът на рисунките трябва да е 35/50 см (без паспарту), техниката и материалите са по избор. Не е препоръчително единствено използването на флумастри, тъй като рисунките избледняват, участниците трябва да избягват и обемни колажи тип скулптура. На гърба на рисунката трябва да бъдат изписани трите имена на детето, навършените години, адрес, телефон или е-mail. До журиране няма да се допускат рисунки, които са прегънати или с нарушена цялост, получени на електронен носител, ксерокопия и копия на вече награждавани рисунки. Адресът, на който трябва да изпратите вашите рисунки за участие, е: София 1431, бул. “Акад. Ив. Гешов” 15 Национален център по обществено здраве и анализи (за конкурса “Не на цигарите!”)

Участниците ще се състезават в две възрастови групи – 5 до 7 години и 7 до 11 години. Голямата награда за победителя, придружен от един родител, е едноседмично пребиваване в Рим заедно с наградените деца от другите държави – участнички в конкурса.

Журирането и определянето на рисунката – победител в конкурса „Не на цигарите!” 2013 ще се състои на 8 май в сградата на Национален център по обществено здраве и анализи. Председател на комисията е художникът Иван Яхнаджиев.

Целите на инициативата са чрез средствата на художественото творчество децата от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение “без тютюнев дим”, както и да бъде отправен апел към родителите да не пушат в присъствие на малчуганите. Конкурсът за рисунка има идея и да подпомогне привличането на семействата към здравословно поведение и да формира активно отношение към здравословния начин на живот.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...