Начало / Култура / Трети цвят ще освежи интериора на ХГ „Илия Бешков” в Плевен

Трети цвят ще освежи интериора на ХГ „Илия Бешков” в Плевен

Трети цвят ще освежи интериора на ХГ „Илия Бешков” в Плевен, информираха за infopleven от културния институт. Освен добре познатите на публиката бяло и бриково кафяво в артпространството ще се впише и бежовото. Пребоядисването е една от дейностите, които включва частичният ремонт на сградата. Той се финансира със собствени средства от бюджета.

Пребоядисването ще обхване основно пространството на втория етаж – над постоянната експозиция. В момента приключват финалните работи по пребоядисването на централното фоайе и Първа зала на галерията. Ремонтират се основно служебното помещение на пазача и  хигиенистите, обновява се и помещението „Информация”,  което е разположено непосредствено до входа на културния институт.

За сега течове от покрива няма и от ръководството се надяват да не възникнат в последствие, макар че сезонът на дъждовете и снеговете тепърва предстои и той ще е основната проверка на залите. Фондът на галерията се съхранява добре, увери главният уредник Антония Караиванова. От културния институт обещават интересен нов сезон. Стартът на експозициите ще бъде поставен с бляскавото име на българската култура, изобразителното и театралното изкуство Иван Милев, с чието творчество публиката ще се срещне на 12-ти септември.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...