Акценти
Начало / Култура / Традиционния конкурс за мартеници обявиха от ЦРД

Традиционния конкурс за мартеници обявиха от ЦРД

За поредна година Центърът за работа с деца със съдействието на Община Плевен организира конкурс за изработка на мартеници. Тази година конкурсът ще се проведе в два раздела – за автентична и за оригинална мартеница, научихме от директора на Центъра за работа с деца Йорданка Крумова.Участниците ще се състезават в три възрастови групи – до 9 години, от 10 до 14 години и третата възрастова група е от 15 до 19 години.

Във всяка възрастова група по раздели ще бъдат отличени трима най-добре представили се автори.

Мартеници за конкурса ще се приемат до 22 феврурари в Центъра за работа с деца. Те могат да бъдат изпратени по пощата или донесени на място. Йорданка Крумова напомни на участниците да не пропускат да прибавят и нужната информация: трите имена, клас,  училище,  телефон за обратна връзка.

Всички мартеници ще бъдат дарени на лекуващите се деца и възрастни в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” с пожелание за бързо оздравяване, допълни Вяра Савова, ръководител на Школата по керамика и натурно рисуване към ЦРД, която е инициатор на конкурса. С отличените мартеници ще бъде подредена експозиция във фоайето на Центъра за работа с деца, където на 1 март 2013 год. от 16.30 часа на официална церемония ще бъдат връчени благодарствени грамоти на участниците в акцията и награди на най-добре представилите се. Наградите са осигурени от Община Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...