Акценти
Начало / Общество / Точен график за ремонта през Искър поиска областният управител

Точен график за ремонта през Искър поиска областният управител

Възникналите проблеми във връзка с ремонта на пътя Искър – Кнежа, преминаващ и през самия Искър, бяха дискутирани на работна среща в общината. Тя беше по инициатива на областния управител на Плевен Илиян Йончев, уточняват от пресцентъра на администрацията.

На срещата присъстваха още инж. Валентин Йорданов, кмет на Община Искър, инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление Плевен, инж. Митко Спасов, директор на ВиК Плевен, инж. Боряна Цанова, представител на строителния надзор на обекта,  инж. Беремски и Мариян Гълчанов, представители на изпълнителя и експерти.

Пред тях Илиян Йончев е настоял да се изготви точен график по дни с дейностите, които ще се извършват на обекта. Решено е днес да се проведе и среща на проектантите, изпълнителите, специалисти на ВиК и представители на общинската администрация, които да обсъдят възможностите за промяна в плановете и отстраняване на проблемите. Насрочена е и нова работна среща за 8 юли, на която областният управител да получи информация как се работи по завършването на обекта.

Ремонтът на пътя Кнежа – Искър стартира в началото на месец юли миналата година и трябваше да приключи в 5-месечен срок, но дейностите се забавиха. Проектът е на стойност 9 541 282.25 лв.

Ще припомним, че още миналия месец infoPleven поиска информация от Агенция „Пътна инфраструктура” кога пътят ще бъде пуснат отново в експлоатация. Отговорът беше – в рамките на строителния сезон.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...