Акценти
Начало / Здравеопазване / Топлото време изкара пушачите на открито

Топлото време изкара пушачите на открито

Без нито един акт са завършили проверките на инспекторите от Регионалната здравна инспекция на 249 обекта с обществено предназначение в област Плевен. Причината за това е най-вече топлото време, което изкара пушачите на открито, коментираха специалистите.

Що се отнася до това има ли в закритите обществени места сложени пепелници и по какъв точно начин са маскирани те, то наличието на такива съоръжения не е фиксирано като обект на наредбата за забрана на тютюнопушенето. Акт се съставя когато при проверката се „хване” пушач с димяща цигара в ръка.

През последните две седмици в Плевенска област са извършени общо 861 проверки, издадени са 5 предписания за подобряване на хигиенното състояние. Съставени са 2 акта за нарушения – единият е за нередовна лична здравна книжка, а вторият – за предлагане и продажба на козметични продукти с изтекъл срок на трайност.

Издадени са 2 наказателни постановления на обща сума 200 лв., временно спрян от експлоатация е един обект.

По микробиологични и химични показатели са набрани и изследвани 48 проби питейни води от 21 населени места. От тях няма такива с отклонения от изискванията на Наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...