Акценти
Начало / Общество / Пробация получи водач, ранил дете при катастрофа

Пробация получи водач, ранил дете при катастрофа

Плевенски окръжен съд осъди на пробация шофьор, причинил катастрофа в Червен бряг, завършила със счупване на лявата ключица на 6-годишно тогава момченце и значителни имуществени вреди на ударения автомобил. За мъжа И. В. е постановена задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година два пъти седмично и задължителни пробационни срещи с пробационен служител веднъж месечно. Освен това, виновният шофьор в рамките на същата тази една година трябва да положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Инцидентът е станал на 24 септември 2011 год. по обяд на регулирано с пътни знаци кръстовище в Червен бряг. Лек автомобил „Шкода Фабия“ с плевенска регистрация, управляван от И. В., отнел предимство и се ударил в „Ауди“. Тогава возещото се на задната седалка момченце получило счупване на ключицата.

С присъдата е постановено и лишаване на виновния водач от право да управлява моторно превозно средство, считано от датата на фактически отнемане на свидетелството за правоуправление. Със същата присъда, съдът осъжда И. В. да заплати сумата от 3 559.84 лв. причинени имуществени вреди на лекия автомобил, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 24.09.2011 г., до окончателното й изплащане. Мъжът ще трябва да плати и направените съдебно деловодни разноски в размер на общо 1 600 лв., други 5 000 лева за причинената в резултат на катастрофата средна телесна повреда на детето, както и други разноски.

Делото е обявено за решаване в законния срок.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...