Акценти
Начало / Любопитно / Тиквено парти за бебета събра плевенски майки

Тиквено парти за бебета събра плевенски майки

 DSCN3076
Тиквено парти за бебета събра плевенски майки в живописния двор на Дом „Кафе”. Разноцветни трапези, отрупани с даровете на есента, привлякоха малчуганите, разположили се удобно на зелената морава. Събитието се организира Националната асоциация „Подкрепа за кърмене” и се провежда в няколко града на страната.
Темата на срещата в Плевен беше „Захранване и хранене на бебето“, а лектор – Десислава Бетова от Асоциацията.
DSCN3077
Тиквеното събитие се оказа чудесен начин всички майки, които имат бебета между 4 и 6-месечна възраст и искат да ги захранят, да научат как е най-добре да се случи това. Според Бетова основната грешка при захранването е прекалено бурното подаване на различни продукти. Освен това е нужно на малкия човек да не се предлагат само пюрирани храни, а да опита различни текстури – с парченца, настъргани и т.н.
На срещата майките и малчуганите отпразнуваха есенното изобилие, размениха си рецепти за домашно приготвена със сезонни продукти храна за бебета, деца и големи и опитаха лакомствата, които бяха приготвили. Коментираха  трудностите и забавните моменти около храненето на децата си, както и трикове за справяне със „злоядковци“.

DSCN3105 (1)

 

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...