Акценти
Начало / Икономика / Още седмица за плащане в срок на втората вноска за данък сгради

Още седмица за плащане в срок на втората вноска за данък сгради

Отдел „Местни данъци и такси” към Община Плевен напомня на своите клиенти, че на 30 октомври, сряда, изтича банкноти-левовекрайният срок за плащане на втората, последна вноска за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства за тази година. Следващият ден – 31 октомври,  е срокът и за последната /четвърта/ вноска на патентния данък. Дължимите суми могат да бъдат заплатени на каса в Отдела или по банков път по сметка на Община Плевен.

Работното време на Отдел „Местни данъци и такси” за плащания е от 8,30 ч. до 16,30ч., без прекъсване. Ако има желаещи да заплатят в края на работното време, те ще бъдат обслужени, гарантират от отдел „Местни данъци и такси”.

От там напомнят, че,  ако задължението не се заплати в срок, ще се начислява лихва за просрочие  в размер на основния лихвен процент плюс 10 пункта наказателна лихва. А след първи ноември, могат да се предприемат и  действия за принудително събиране на задълженията за 2013 година, тъй като са изтекли всички срокове за плащането им.

Проверка за дължимите суми,банкова сметка и кодове за вид плащане към местния бюджет може да бъде направена и в интернет, на адрес www.pleven.bg, секция „Местни данъци и такси”.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...