Акценти
Начало / Общество / Техническа среща по Програмата за трансгранично сътрудничество провеждат в Плевен

Техническа среща по Програмата за трансгранично сътрудничество провеждат в Плевен

Регионалният офис за трансгранично сътрудничество в Кълъраш за границата Румъния – България съвместно с информационното звено по програмата в Плевен организират техническа среща днес. Тя е на тема: „Аспекти относно изпълнението на проекти и мерки за повишаване степента на усвояване в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007- 2013”.

На срещата предстои да бъде обсъдено създаването на необходимата рамка за постигане на целевата заетост на Програмата за текущата година, както и избягването на финансово блокиране при изпълнението на проектите. Дискусиите ще се фокусират върху отчитането и финансовия напредък на проектите, измененията в договорите за финансиране и срещаните проблеми по време на изпълнението на проектите.

Преди дни в Кълъраш се проведе годишна конференция на програмата за трансгранично сътрудничество, чиято цел беше информиране на бенефициентите, на официалните лица на национално, регионално и местно ниво от Румъния и България, на представителите на медиите, както и на гражданите от избираемата зона на Програмата за регистрирания напредък до момента. На форума представителите на структурите за управление дадоха и подробна информация относно стадия на изпълнение на програмата. Акцентът беше върху регистрирания физически и финансов напредък. Втората част на конференцията беше посветена на бенефициентите, които имаха възможност да споделят опита си и добрите практики

Срещата днес започва в 11.00 часа в Актовата зала на Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...