Акценти
Начало / Общество / Връчиха наградите на участниците в конкурса за лого на Басейнова дирекция

Връчиха наградите на участниците в конкурса за лого на Басейнова дирекция

Басейнова дирекция за управление на водите (БДУВДР) с център Плевен представи на официална церемония победителите в конкурса за лого. Надпреварата за изработване на запазен знак на Басейнова дирекция Плевен се проведе от края на април до началото на юни и за участие в него бяха поканени всички младежи на възраст от 16 до 26 години. Като институция, която работи не само на национално, но и на европейско ниво, е въпрос на престиж Басейнова дирекция да има отличителен, запазен знак. За нас е важно да работим заедно с широката общественост и особено младите хора, мотивираха начинанието си от ръководството на дирекцията.

19 предложения постъпиха за участие в конкурса. Специално жури –  полиграфистът Валентина Великова, журналистът Евгени Горанов, художникът Красимир Коцев, експертът по младежки дейности Милен Първанов и директорът на Басейнова дирекция Плевен Румен Пенков определи победителите.

Най-високи оценки от журито получи 24-годишната Александрина Тозева от Русе и тя е победителят в конкурса за лого на БДУВДР. На второ място се класира предложението на 26-годишния Симеон Киров от Тутракан, а на трето – на 26-годишният Веселин Денев от Велико Търново. Дирекцията направи и специално допитване сред екипа на служителите, чието мнение съвпадна напълно с това на журито.

На провелата се церемония бяха представени всички предложения, постъпили за конкурса.

Милен Първанов връчи поощрителните награди. БДУВДР Плевен подари на всеки участник, извън финалистите, флашка и специална грамота за участието в конкурса.

Веселин Денев от Велико Търново получи от Евгени Горанов своята награда – електронна книга, придружена също със специална грамота.

Валентина Великова връчи наградата за второ място – фотоапарат. Симеон Киров в момента е в чужбина, затова наградата от негово име получи сестра му – Мария, която също участва в конкурса със свое предложение.

Александрина Тозева, победителката в конкурса, в момента учи и работи в Англия. Грамотите й – за първо място в конкурса и за награда на служителите на Басейнова дирекция Плевен, получи баща й. Специално за церемонията Александрина отправи видео послание. В края на този месец младата дама предвижда да се върне в България. Тогава тя ще получи и наградата си – преносим компютър. Изработеното от нея лого ще започне да се използва като запазен знак на плевенската дирекция след приключване на процедурата по предоставянето на авторски права, както e указано в условията на конкурса.

Младата дама се занимава с изкуство от дете, а от около 7 години – и с графичен дизайн. Едно от най-атрактивните й странични занимания е участието й в Холивудски и Боливудски продукции. За конкурса за лого й съобщил неин приятел, който също в момента е в Англия. „Моят град – Русе, попада в Дунавски район и го счетох като привилегия за мен да работя върху отличителен знак за нещо, свързано с България”, обяснява Александрина. Тя е печелила и други престижни първи места в конкурси за лого, участието в подобни надпревари определя като много важно, особено за хора, които като нея искат да се развиват в областта на изкуството и графичния дизайн.

На церемонията в Плевен специални грамоти „Приятел на БДУВДР – Плевен” получиха и членовете на журито за конкурса.

От Басейнова дирекция благодариха на всички участници в конкурса, които чрез своето предложение за лого показаха отношение и грижа за опазването на околната среда като цяло и в частност – за водите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...