Начало / Крими / Осъдиха непълнолетна, ограбила ученичка

Осъдиха непълнолетна, ограбила ученичка

Непълнолетна крадла получи три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок заради извършено от нея престъпление. Подсъдимата Г. Г. е признала вината си и е сключила споразумение с прокуратурата, е записано в документите по делото, гледано от състав на Районен съд Плевен.

На 5 юни в Плевен Г. отнела чужди движими вещи – раница, мобилен телефон, сим карта, лични вещи, 4 учебници и 4 тетрадки, както и 15 лева от ученичка. Ограбеното е на обща стойност 191,00 лв. Подсъдимата е непълнолетна, но е могла да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, констатира съдебният състав. Освен това, Г. е осъществила от обективна и субективна страна състава на престъпление по чл.198 ал.І – „Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години”, е записано в Наказателния кодекс.

Според одобреното от Районния съд споразумение между Г. и Районна прокуратура, момичето признава вината си и изпълнението на наложеното й наказание е отложено с три години изпитателен срок. Щетите са възстановени, разноски по делото не са направени. Със споразумението се отменя взетата спрямо подсъдимата мярка за неотклонение „Под надзор на родител”. Определението е окончателно.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...