Акценти
Начало / Образование / С 66 отличници завърши випуск 2014 на Езиковата гимназия в Плевен

С 66 отличници завърши випуск 2014 на Езиковата гимназия в Плевен

абитуриенти езикова гимназия 2014

158 зрелостници от Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен получиха дипломите си за завършено средно образование на тържествена церемония, която се проведе в зала „Катя Попова” . 66 от тазгодишните абитуриенти на гимназията завършват с отличен успех.

Отличник на випуска е Йоанна Людмилова Цекова, която завършва с пълно отличие и ще бъде удостоена с Национална диплома. Йоанна е и лауреат на националния кръг на олимпиадата по френски език.

Зрелостниците бяха приветствани от  Юрий Тодоров – директор на гимназията: „Бъдете позитивно настроени, провокирайте с въпросите си. Заемайте позиция. Вярвайте, че знаете, и наистина ще стигнете до знанието! Проектирайте в материалния свят това, което е невидимо. Силата на птиците е в техните крила, а силата на хората в съвместната им дейност. Няма по-верен съдник, за преживяното от сърцето”, каза в приветствието си директорът.

Благодарствени думи от името на учениците произнесоха Йоанна Цекова и Мартина Григорова. Те благодариха на силния ръководен екип на гимназията и на учителите, които са ги превърнали  от плахи деца в добре подготвени и конкурентноспособни млади ­хора.

Церемонията завърши с музикалните изпълнения на талантите на училището

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...