Акценти
Начало / Икономика / Градска ферма в Холандия посети екип от Областна администрация – Плевен

Градска ферма в Холандия посети екип от Областна администрация – Плевен

холандия ферма

Градска ферма, която осигурява работа в селското стопанство на хора с увреждания посети екип на Областна администрация – Плевен по време на проучвателно посещение в Холандия в рамките на проекта URMA /”Градско-селски партньорства в метрополните зони“/.

Представители на партньорите по проекта се запознаха с местни добри практики в общините Борн и Еншеде, където са посетили още Фондация „Ерве“, която ангажира на работа безработни, които нямат право да се регистрират в местните Бюра по труда. Те са разгледали и стопанство за отглеждане на грозде и производство на вино в тежки и неподходящи за дейността условия, информираха от областна администрация.

На проведената среща на Направляващия комитет екипът на Областна администрация- Плевен представи на останалите 8 партньорски организации проекта за развитие на туризма в парк „Кайлъка“ и настоящия етап на изпълнение на дейностите по него, както и проект „Изграждане на Областен информационен център“. И двата проекта са част от осемте добри практики за градско-селско партньорство, които екипът на Областна администрация – Плевен е предоставил за целите на проекта.

Добрите практики на област Плевен ще бъдат популяризирани по време на Деня на отворените врати в Брюксел, който ще се проведе на 7 октомври 2014 г.. Добрите практики на нашата област ще бъдат включени в подготвяната „Работна книга“ ,която ще се издаде в рамките на проекта и ще бъде популяризирана на политическо ниво в цяла Европа. Дейностите на Областна администрация -Плевен в качеството й на партньор по проекта ще бъдат включени в Наръчник с насоки за подобряване на регионалните и кохезионна политика на ЕС.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...