Начало / Образование / С 548 ученици ще започне новоразкритото ОУ „Валери Петров” в Плевен

С 548 ученици ще започне новоразкритото ОУ „Валери Петров” в Плевен

Малката Езикова в Плевен вече официално е Основно училище „Валери Петров”, след като в Държавен вестник беше обнародвана Заповед № РД-14-131/02.06.2017 г. на министъра на образованието и науката за откриване на новото училище в Плевен. Заповедта е издадена на основание Закона за предучилищното и училищното образование, Наредба № 9 от 2016 г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование, по мотивирано искане на кмета на община Плевен, Решение № 518 по Протокол от 30.03.2017 г. на Общински съвет град Плевен и становище от Регионалното управление на образованието  – Плевен.

Очакваният брой ученици за учебната 2017/2018 година е 548 за начален и прогимназиален етап на обучение, включващ и учениците от основната степен на образование на отделената част на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Плевен.

Официалният адрес на училището е ул. „Александър Стамболийски“ № 22 и втори, различен от официалния е на ул. „Петко Каравелов“ № 3.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...