Акценти
Начало / Образование / Започна записването на класираните ученици в училищата с прием след 7 клас

Започна записването на класираните ученици в училищата с прием след 7 клас

Записването на учениците, класирани на първи етап за прием в VIII клас, ще се извърши от 28 до 30 юни 2017 г., включително, съобщават от Регионалното управление на образованието в Плевен. Записването става в училището, в което учениците са приети. Необходимите документи са заявление до директора на съответното училище; оригинал на свидетелство за основно образование – VII клас; оригинал на медицинско свидетелство, за кандидатстващите по специалност от професия в професионални гимназии, обединени и средни училища.

Учениците, които са неудовлетворени от позицията, на която са класирани, подават заявление за участие във Втори етап. Те не  променят и не пренареждат желанията си.  Заявлението е по образец и се попълва на място в училището, в което ученикът е класиран. Подалите заявление за втори етап на класиране могат да се класират на по – предно свое желание или запазват мястото си от първо класиране.

Във втори етап на класиране участват и ученици, които не са приети на първи, като данните за тях автоматично се обработват без да е необходимо да подават заявление.

Резултатите от втори етап на класиране ще бъдат обявени до 4 юли 2017 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...