Начало / Общество / Изненадваща проверка на  работниците по поддръжката на  Улпия Ескус  

Изненадваща проверка на  работниците по поддръжката на  Улпия Ескус  

Комисия от Областна администрация, назначена от областния управител Мирослав Петров,  извърши проверка на работата на наетите по програмата за заетост лица, чиято отговорност е почистването от растителност на  археологическия резерват Улпия Ескус  в Гиген.

Проверката  е изненадваща и резултатите от нея сочат, че дейностите се извършват в очаквания обем и качество. Площите се косят. Храстовидната растителност е почистена.

За създаване на необходимите условия за работа на четиримата работници е  предоставено оборудване, съответните  консумативи,  предпазни средства и хербицид за трева.

Работниците имат задачата да поддръжат проходими  пътеките  за туризъм и тревните площи, да извършват  санитарно почистване от храстовидна и дървесна  растителност, почистване на издънки,  товарене и разтоварване на растителни отпадъци до определените места. Наред с това в задълженияа им влиза и обхождането на района на археологическия резерват, сигнализиране в случай на забелязани от тях нерегламентирани дейности, които са  извършвани на територията на резервата.

Периодът на заетост на четиримата работници, ангажирани за поддръжката на археологически резерват „Улпия Ескус“,  е от 2 май до 1 ноември 2017 г.

Проверките ще продължат.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...