Акценти
Начало / Политика / С 10 процента по-високи резултати от националните в подкрепа на АЕЦ Белене, очакват от БСП – Плевен

С 10 процента по-високи резултати от националните в подкрепа на АЕЦ Белене, очакват от БСП – Плевен

Целите, които областната организация на БСП си е поставила за предстоящия национален референдум е да постигне минимум с 10% по-високи резултати от постигнатите на национално ниво в подкрепа на АЕЦ Белене. Това каза днес на заключителната пресконференция преди вота лидерът на областната организация на БСП Васил Антонов. Той изтъкна, че очакванията им са за много по-добър резултат както по отношение на участие, така и по отношение на подкрепа за проекта „Белене”, подчерта Антонов.

Висока степен на участие в референдума и висок процент на отговорилите с „да” в Плевенска област прогнозира и народният представител от Коалиция за България Румен Петков.

Двамата в неделя ще пуснат вота си в секция № 7 в СОУ „Димчо Дебелянов” в Белене.

Белене е символът на кампанията, символът на развитието на региона, затова смятаме, че трябва да гласуваме именно там, обясни мотивите им Румен Петков.

Той подчерта, че дебатът за цената на ядрената централа в Белене, който се разгоря през последните дни, всъщност има много положително въздействие. Той е позволил на руската държавна корпорация „Росатом” ясно да заяви, че цената ще е 6.3 млрд. евро.

Румен Петков за пореден път настоя за ясно заявена позиция от страна на председателя на Народното събрание Цецка Цачева по отношение на предстоящия референдум. „Досега тя винаги е заявявала категоричното си мнение, че в Белене трябва да бъде изградена атомна централа”, припомни той.

А на каква позиция е кметът на Плевен и ще участва ли той в референдума, попита още Румен Петков.

В пресконференцията днес участва и член-кореспондентът на БАН проф. Димитър Бучков, който даде експертната си подкрепа за проекта Белене

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...