Акценти
Начало / Любопитно / С шумен купон Школата по зумба в Плевен отпразнува 2 години

С шумен купон Школата по зумба в Плевен отпразнува 2 години

zumba

С шумен купон в плевенски клуб Школата по зумба отпразнува 2 години от създаването си. Както е редно на рожден ден, има голяма торта със запазения знак на популярния фитнес танц. Заразени от настроението на танцуващите зумба, момичетата от персонала на заведението повтарят движенията, показвани от професионалния инструктор Драгомир Балински.

Мнозина го помнят като талантливото момче от Плевен, бивш състезател по спортни танци международен клас и трикратен шампион на България със своята партньорка Лора Краева. Драго  е дипломиран треньор по спортни танци от Национална спортна академия „Васил Левски“. „Когато открих зумба, разбрах, че това е идеалното продължение на танцовата ми кариера”, признава той.

Според Драго зумба отдавна не е само фитнес танц. От спонтанното и малко случайното й създаване през 90-те години на миналия век от колумбийския танцьор и хореограф Алберто Перес днес зумба е Lifestyle. Но основно тя е идеален начин да се разтовариш емоционално и да натовариш физически чрез съчетаните в нея танци аеробика и фитнес. Най-често в зумба са включени движения от самба, меренге, салса, бачата, бели денс, хип-хоп, елементи от български и гръцки танци, дори и някои бойни изкуства.

Школата по зумба в Плевен стартира преди 2 години с четирима танцьори. Днес през вече отеснялата зала преминават 50-60 човека. Емоционалният танц далеч не е само за жени, макар че те преобладават. .

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...