Акценти
Начало / Любопитно / Пъзел маратон събира в Плевен най-добрите в тази игра

Пъзел маратон събира в Плевен най-добрите в тази игра

победители-пъзели
Миналогодишните победители Стела и Стела. Снимка архив infopleven

 

Пъзел маратон ще събере най-добрите отбори в Плевен на 8 декември по повод празника на Плевен, съобщава организаторът на надпреварата Венелина Вънова. Десетте най-добри отбори от националното състезание през май тази година, ще премерят сили този път с пъзел от 1000 елемента. Състезателите ще разполагат с 6 часа за нареждането на единствения пъзел с български пейзаж, изобразяващ красивия Балчик.

Според регламента на маратона няма ограничения в броя на участниците в един отбор. Единственото условие е на игралната маса да са двама състезатели, поясни Вънова.

Право на участие имат четирите отбора финиласти от състезанието през месец май, а това са Стела и Стела,  Поли и Диди, Десислава и Катя, Любов и Елица

Също и отборите с най-добро време след финалистите в групите:Владислава и Алекс, Кремена и Иванка Ватева, Дени от Бургас и приятел, Семейство Шаркови от София, отборът на МЕТРО Плевен и отбор на домакините от „Български корен“ – Симо и Снежи

Отборите, които желаят да вземат участие в поредния сблъсък на пъзел титаните, трябва да заявят участието си. Пъзел маратонът започва в 10 часа на 8 декември.

 

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...