Акценти
Начало / Любопитно / В Плевен тамплиерите избраха Таньо Киряков за „Рицар на годината” за 2013

В Плевен тамплиерите избраха Таньо Киряков за „Рицар на годината” за 2013

DSCN4362

Ръководството на Великия магистериален приорат на рицарите-тамплиери на България избра Таньо Киряков за „Рицар на годината” за 2013 г. Отличието е връчено на именития български спортист заради това, което е направил за страната си. Информацията беше съобщена на пресконференция в Плевен от Н.Пр.Великия Приор на България д-р Димитър Кочев и чуждестранни гости. Отличието на известния български спортист е връчено на церемония по време на отбелязването на петгодишния юбилей на Ордена, което се състоя в Плевен. В тържествената вечер са участвали над 250 членове на организацията от България и над 50 чуждестранни гости от Италия, Германия, Англия, Австрия, Украйна, Латвия, Хърватия, Русия.

С най-високото отличие на тамплиерите „черен армин” е отличен плевенският хирург и тамплиер д-р Венцислав Грозев. Висшата награда му е връчена за спазване на моралните принципи в живота. Д-р Грозев е и Лекар на годината за 2013 за цялостната си дейност в хуманната професия.

Среща между български и хърватски фирми в Загреб организира ръководството на тамплиерите в България през април 2014 година. Форумът е в синхрон с една от целите на организацията – да съдейства за икономическия просперитет на страната ни. По време на срещата ще стане факт и побратимяването на Плевен и Пожега, който е третият по големина град в Хърватия. На срещата ще присъстват и кметовете на двете населени места.

Петима са новоприетите членове на организацията, въведени в рицарско звание. Петима са и новисите, които са приети с изпитателен период до една година, стана ясно още на пресконференцията. По време на срещата си тамплиерите са приели и документ до Ватикана, с който настояват да бъдат оневинени техни братя, убити назад във вековете. Документът е подписан от представители на България, Украйна, Италия, Сърбия, Македония, Германия, Балтика и др. и освен това цели да обедини тамплиерството в глобален мащаб.

Чуждестранните гости на събитието са посетили културни обекти в Плевен и са заявили желание да съдействат за развитие на културните взаимоотношения между Плевен и техните държави.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...