Начало / Култура / С ревю на дизайнерски облекла откриват Второто сватбено изложение в Плевен

С ревю на дизайнерски облекла откриват Второто сватбено изложение в Плевен

В Деня на влюбените – 14 февруари, в търговски център „Макси” в Плевен ще отвори врати Сватбено изложение. За втора поредна година търговският център е домакин на изложението, в което се представят сватбени агенции, фирми за видео и фото заснемане, майстори на торти, ще бъдат показани най-новите тенденции в празничната прическа и грим, както и последните новости в опаковането на сватбени подаръци и сватбената украса. Изложението се организира със съдействието на Националното сдружение за светбени услуги.

Официалното откриване е днес от 14.30 часа с дегустация на отбрани вина и мезета, презентирани от ученици от Професионалната гимназия по лозарство и винарство, Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и от Професионалната гимназия по туризъм.

В 15 часа ще започне ревю на етно колекция на модна къща „Ариес Уникат” с дизайнер Светла Димитрова. Ще бъдат представени и национални носии на модна къща „Перлита”. Пред посетителите ще дефилират манекените от Модната агенция на Георги Ангелов.

След музикална пауза, в която ще звучи цигулката на Чавдар Вълков, ще започне специалното ревю за Празника на влюбените – Свети Валентин, в което манекените на Георги Ангелов ще представят официални и вечерни тоалети.

Над 20 фирми са заявили участие в тазгодишното Сватбено изложение. Щандовете им ще бъдат разположени на първия и втория етаж в търговския център и ще бъдат отворени за посетители още от 9 часа днес.

В съпътстващата програма през втория ден на изложението  са предвидени още модни ревюта, като моделите ще блестят и с  бижута „Сваровски”. В специално дефиле ще бъде представена и модата за малките шаферки. Ревютата започват в 15 часа. Преди това танцова формация „Гайтани” ще представи богата фолклорна програма.

В съботния ден от 9 до 13.30 часа ще има демонстрация на сватбен грим и прически. Точно в 12 часа ще бъде представен български ритуал по посрещане на младоженците, след което бъдещите булки ще имат възможност да изберат своята рокля по време на ревюто на булчински рокли.

Организаторите на изложението обещават 10% намаление от цената на услугата, ако по време на изложението бъде сключен договор със сватбена агенция.

Всички посетители ще могат да участват в томбола, която ще се тегли в 14 часа на 16 февруари, събота.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...