Акценти
Начало / Здравеопазване / За здравословна сексуалност напомнят по случай Деня на любовта

За здравословна сексуалност напомнят по случай Деня на любовта

Масово разпространение на информационни материали и презервативи от членове на Български младежки червен кръст и активисти на читалище Лик Плевен са една от предвидените от Регионалната здравна инспекция дейности във втория етап на Националната АНТИСПИН кампания. Етапът е по повод отбелязването на 14 февруари – Деня на любовта и влюбените.

В периода от 14 до 26 февруари мобилният кабинет за безплатно и анонимно изследване за ХИВ ще има изнесени дейности. Кондоми и информационни материали ще се раздавата в селата Ставерци и Божурица и градовете Долна Митрополия и Тръстеник. Инициативата е организирана от Регионалната здравна инспекция в Плевен, КАБКИС, здравни медиатори, кметства и училищни ръководства. 8 училища в областта са заявили участие в инициативите, в тях ще се проведат и беседи и анкети на подрастващите относно начините на заразяване с ХИВ.

Изнесена кампания за разпространение на кондоми и здравно-образователни материали изнесоха вчера в Кнежа участници от клуб „Връстници обучават връстници” при читалище „Лик”.

За днес е планирано два екипа доброволци на БМЧК да раздават информационни материали и презервативи в центъра на Плевен от 10.00 до 12.00 часа. Акция за масово раздаване ще има и в кварталите „Дружба” и „Сторгозия”, където има компактно присъствие на млади хора.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...