Акценти
Начало / Култура / С Рапсодия Вардар завърши концертът на Хасан и Ибрахим в препълнената зала на Драматичния театър (галерия)

С Рапсодия Вардар завърши концертът на Хасан и Ибрахим в препълнената зала на Драматичния театър (галерия)

IMG_8157Hasan i Ibrahim

Двамата млади пианисти – братята  близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови, добили бурна популярност след участието си в детската Евровизия заедно с чаровната Крисия, снощи изнесоха концерт пред плевенска публика. Голямата зала на Драматичния театър беше препълнена от желаещи да чуят на живо изпълненията на двете момчета. Очаквано сред публиката имаше и много деца, които не спряха да снимат с телефоните си любимите си изпълнители.

Концертът започна с изпълнение на Плевенска филхармония – увертюра на операта „Сватбата на Фигаро”, под диригентството на Иван Филев. Диригентът е с богата биография, а като  изключително постижение се определя големият концерт в Кралския театър в Мадрид под неговата палка. Плевенските филхармоници изпълниха още Унгарски танц №5 от Брамс.

IMG_8126plevenska filharmonia

Младите пианисти поднесоха на публиката впечатляваща програма- Концерт за пиано №1 /първа част/ от Бетовен и Концерт за пиано №2 /втора и трета част/ от Шостакович.

Като подарък изненада за публиката беше тяхното изпълнение на четири ръце на „Рапсодия Вардар” от Панчо Владигеров.

IMG_8133hasan

Дълго продължиха аплодисментите след това тяхно изпълнение. А директорът на Плевенска филхармония – Любомир Дяковски, им пожела блестящо представяне през май на сцената на Карнеги хол, Ню Йорк. Покажете, че и ний сме дали нещо на света, пожела Дяковски.

Поздрав за братята близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови бяха и специално изпратените цветя от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков

 IMG_8143Ibrahim

IMG_8150Hasan i Ibrahim

IMG_8127plevenska filharmonia

IMG_8159publika

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...