Акценти
Начало / Общество / С пъстро тържество отбелязаха 50-годишнината на детската градина в Милковица

С пъстро тържество отбелязаха 50-годишнината на детската градина в Милковица

С голям концерт в салона на читалището в село Милковица беше отбелязана 50-годишнината от създаването на детската градина в населеното място. Бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, родители, баби и дядовци, както и официални гости, се потопиха в лъчезарните детски усмивки и изпълнения на малчуганите.

Честването беше открито от директора на ЦДГ „Детска радост” Лили Отравова, а подаръците заваляха още в началото. Секретарят на Община Гулянци Марияна Трифонова връчи поздравителен адрес от името на кмета Лъчезар Яков и аудио уредба, която колективът да ползва за озвучаване на детските празници. Кметството в Милковица подари подови настилки, местният лекар – микровълнова фурна, а местна фирма – щори за занималнята.

След поздравленията и речите, думата взеха малчуганите и представиха таланта си с атрактивни латино танци, рап-парчета и български фолклорни изпълнения на танцов състав „Милковчанчета”. Бъдещите първокласници получиха свидетелствата си за завършена подготвителна група на тържествената церемония, а кулминацията на празника беше, естествено, разрязването на тортата. Децата и техните учители духнаха свещичките с пожеланието, въпреки демографския срив, в Милковица да има детска градина и броят на децата в нея да расте.

ЦДГ „Детска радост” в с. Милковица е открита на 1 септември 1963 год. в сградата на началното училище. По-късно е разширена, а в последствие и преместена в самостоятелна сграда, тъй като броят на децата непрекъснато растял. През годините се утвърждава като едно от водещите детски заведения в общината с редица успехи и участия в местни и национални форуми, конкурси и изложби, което е доказателство за добрата работа на ръководството и колектива и отличната подготовка, която получават децата. Вече 13 години директор е Лили Отравова. Към момента колективът включва 4 души педагогически и 4 непедагогически персонал, а броят на децата е 35.

Сградата на детското заведение беше изцяло ремонтирана през последните години със средства от общинския бюджет, допълват от Община Гулянци. Подменена е дограмата, обновени са занималните, изградени са нови санитарни помещения и локална парна инсталация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...