Акценти
Начало / Образование / С нестандартни идеи впечатлиха младите джуниъри от ДФСГ

С нестандартни идеи впечатлиха младите джуниъри от ДФСГ

Само малка част от оригиналните и нестандартните си идеи показаха в национално състезание за „Най-добра учебна компания” – „Изгряващи звезди 2013”, възпитаниците на ДФСГ „Интелект” Плевен. Петнадесетте ученици са представители на трите учебни компании, които функционират в гимназията: „Бетър Джуниър” с ръководител Галя Димитрова – помощник директор, „Интелект Груп” с ръководител Анета Юлиева – учител по икономика и „Фиеста” с ръководител Денка Недялкова – учител по икономика.

В младежкия бизнес форум, който е организиран от Джуниър Ачийвмънт България и беше под патронажа на Президента Росен Плевнелиев, се включиха всички учебни компании в училищата, акцент в преценката на журито за това кои да бъдат допуснати до финал, бяха високите технологии. А продуктите на ученическите фирми от ДФСГ „Интелект” освен че бяха атрактивни, се оказаха и едни от малкото, към които купувачите проявиха и реален интерес.

„Бетър Джуниър” се представиха с разработената през март идея за нов продукт – „Sponge mop” /домашни чехли-моп/. Те представляват домашни чехли, към които е пришита специална гъба за почистване на пода, в дамски, мъжки и детски вариант, различни номера и разцветки. Така чистенето се превръща от досадно задължение, в забавление за цялото семейство.

Компанията „Фиеста”, която е с предмет на дейност организиране на тържества и изработка на накити, аксесоари, сувенири и декорации, се похвали на бизнес форума и показа уникален продукт – декарбонизираща пръчка „Фиестик”. При производството е използван еко материал – дърво от смрадлика, с цел разкриване на полезните действия на билка. Пръчката разгазира безалкохолните напитки без да променя вкуса им, удобна е за съхранение и употреба, подходяща е и като подарък, да не говорим пък за полезните за здравето свойства на смрадликата.

Кокосовото образователно човече Знайко /или Coconut yourself/ на „Интелект Груп” раздава както полезни съвети, така и интересни факти или късмети. По поръчка може да се въведе и друго съдържание като задачи за всеки ден, шеги, таблицата за умножение /за първокласниците/ или пък дума на чужд език за деня. Сувенирът е подходящ и за подарък, и за декорация, макар че основното му приложение е да подпомага и стимулира образованието и ученето през целия живот.

Макар че тази година плевенските ученици не достигнаха до призовите места, за тях състезанието беше важна част от трупането на опит и вдъхновение. А като всички млади и идейни хора, още повече и бизнес ориентирани, те не пропуснаха да създадат и нови контакти.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...