Акценти
Начало / Спорт / Майстори на високите скорости на две и четири колела отново се събират в Долна Митрополия

Майстори на високите скорости на две и четири колела отново се събират в Долна Митрополия

Освен мотоциклетни страсти, на пистата в Долна Митрополия ще се вихрят и автомобилни такива. Това става след като двете федерации – по автомобилизъм и мотоциклетизъм, взеха решение да организират заедно пистовите състезания от вътрешния календар навсякъде, където условията позволяват. Така от днес до неделя ще се проведат съвместно европейски шампионат по супермото, източноевропейски по мотоциклетизъм и национален по автомобилизъм.

Обучение за любители от цялата страна за безопасно и сигурно шофиране ще направи в Долна Митрополия пистовият състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой. Това ще стане в рамките на второто „ЕКО мото училище”. Очаква се да присъстват близо 90 състезатели от всички балкански държави.

С административен и технически преглед на автомобилите и предсъстезателен медицински преглед започва от днес и провеждането на IV-ти кръг от националния шампионат на затворен маршрут, съобщават от Българската федерация по автомобилизъм. Организатори са и Автомобилен и картинг спортен клуб /АКСК/ „Плевен Рейсинг Тим”.

31 са записалите се участници за затворения маршрут, състезателите са от цялата страна – освен Плевен, ще се включат и от Варна, Казанлък, Габрово, Русе, Бургас, Ботевград и др. Колите, които ще подкарат по дългото 3 300 метра трасе, са също най-разнородни – в различните серии има от „Мицубиши”, през „Опел”, „Шкода”, „Рено”, „Фиат” чак до … „Трабант”. Първото заседание на спортните комисари е от 14.45 часа днес, след което ще са първите тренировки в сериите. Вторите тренировки започват на 8 юни следобяд, а за 10.30 часа на 9 юни, неделя, е насрочено официалното откриване на състезанието. От 17.00 часа ще бъде даден старт на серия 1 – СУПЕР, от 17.50 часа – старт на серия 2 – РС2000, от 18.50 часа е стартът на серия 3 – МАКСИ. Награждаването на победителите ще е веднага след финала.

Капацитетът на трасето е 26 автомобила, броят на обиколките – 11. Минималният брой обиколки обаче, които състезателите трябва да направят, за да бъдат допуснати до класиране, са 9, уточняват организаторите.

Снимка: www.bfm.bg

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...