Акценти
Начало / Култура / С пчелен мед награждават победители в конкурс за рисунка

С пчелен мед награждават победители в конкурс за рисунка

По традиция в рамките на Международното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2012” се провежда конкурс за детска рисунка. Тази година организаторите на изложението – “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, избраха темата за международния конкурс за детска рисунка и пластика да е на тема: “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”.

В конкурса са се включили деца и младежи на възраст от 4 до 16 години от България, Македония,  Сърбия, Беларус и Испания, които са представили 287 рисунки и 15 пластики, научихме от Нели Данова, мениджър на „Партнерс експи”. За първи път в конкурса участие са взели деца от Беларус и  Испания. Най-голям е броят на участниците във възрастовата група от 6 до 12 години – общо 236 рисунки.

Жури от специалисти и представители на организаторите ще оцени представените детски творби. За отличените творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед. Грамотите са осигурени от “Партнерс експо” ООД, а пчелният мед от Областния пчеларски съюз – Плевен.

Най-добрите рисунки и пластики ще бъдат включени в традиционната изложба по време на изложението, която ще бъде подредена в Сити център „Плевен”. А  награждаването на победители е на 12 февруари 2012 г. от 11.30 часа.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...