Акценти
Начало / Здравеопазване / С плакет на ректора наградиха изявени студенти в Медицинския университет

С плакет на ректора наградиха изявени студенти в Медицинския университет

По повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Медицинския университет в Плевен бяха връчени награди на изявени български и чуждестранни студенти. С плакет на ректора  „Най-изявен студент – 2013” и грамота за постижения в учебната, научната и кръжочната дейност  бяха отличени петима студенти. За особен принос в организирането на ежегодната студентска конференция на медицинския университет с европлакет и грамота беше отличена Паулина Владова – 6 курс, медицина. Удостоверения получиха и всички 10 номинирани за годишната награда. С грамоти академичното ръководство отличи и трима чуждестранни студенти за отлично овладяване на българския език.

Наградите бяха връчени от ректора на университета проф. Славчо Томов на тържествена церемония днес в зала „Магнум”. На церемонията присъства академичното ръководство на университета, много гости.

В академичното си слово преди връчването на отличията проф. Славчо Томов изтъкна, че светите братя Кирил и Методий са обавени за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел ІІ. Нека всички ние, представителите на академичната общност, да работим така, че да превърнем българското училище и българския университет в привлекателно средище за успехи и духовно развитие, каза още в словото си проф. Томов.

Продължителни аплодисменти предизвика поздравителното слово, което японска студентка по медицина произнесе на впечатляващо добър български език.  Към приветствията на български език се включи и студент от Турция.

Тържествената церемония завърши с празничен концерт на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен. А във фоайето на зала „Магнум” беше открита изложба живопис и изложение на книги на съвременни български автори.

Прочетете също:

Обучение за подготовка от разстояние в електронна среда провеждат в ОУ „Васил Левски” в Плевен

В ОУ „Васил Левски” в Плевен започнаха подготовка на първокласниците и техните родители за придобиване ...