Начало / Общество / Откриха новия офис на Агенцията по вписванията в Плевен

Откриха новия офис на Агенцията по вписванията в Плевен

Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Юлиян Митев, зам.-министъра на правосъдието Димитър Бонгалов и областният управител Иван Новкиришки прерязаха днес лентата на новия офис на Регионална дирекция на Агенцията по вписванията – Плевен. Новият офис се намира на ул. „Хаджи Димитър” 2, до бившия Профсъюзен дом.

Сградата е изцяло реконструирана със средства от бюджета на Агенцията по вписванията, обясни при откриването Юлиян Митев. Стойността на извършените ремонтни дейности е в размер на 282 000 лв., като всички офиси са съобразени с изискването за достъпност на средата.

В новата сграда са настанени Службата по вписванията и Службата по регистрации.

Щастлива съм, че успяхме да осигурим една по-добра среда за работа на служителите, което ще  позволи да повишим качеството на предлаганите услуги, подчерта Ирена Христова, регионален директор на Агенцията по вписванията.

Христова се надява това да проличи в предстоящата кампания за подаване на годишните финансови отчети, която трябва да приключи на 30 юни. За облекчение на гражданите в Агенцията по вписванията предстои да бъдат монтирани устройства за безкасово плащане, тъй като банката, която обслужва Агенцията, няма банков клон в сградата.

Изпълнителният директор Юлиян Митев допълни, че в предстоящата кампания ще бъде тествана и новата електронна система на имотния и на търговския регистър. Около 300 000 фирми подават годишни финансови отчети и се надявам да няма проблеми с новоизградената система, каза Митев. половин милион лева е струвало изграждането й, а сега се подготвя създаването на резервен информационен център, което ще гарантира запазването на базата данни при всякакви екстремни ситуации, допълни още Митев.

На откриването на новия офис присъстваха  кметът проф. Димитър Стойков, магистрати и служители на съда.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...