Акценти
Начало / Култура / С операта „Травиата” читалище „Съгласие” отбелязва 200 години от рождението на Верди

С операта „Травиата” читалище „Съгласие” отбелязва 200 години от рождението на Верди

С концертно изпълнение на операта „Травиата” – едно от най-знаменитите произведения Джузепе Верди, читалище читалище "Съгласие"„Съгласие”  и Оркестра Симфоника ще отбележат 200-годишнината от рождението на великия маестро. Диригент е Мартин Мазек от Словакия, добре познат на плевенската музикална публика от концертните изпълнения на оперите “Кармен” и “Бохеми” от предходни творчески сезони.

Партията на Виолета Валери е поверена на изключително перспективната испанска оперна певица Айноа Гармендия. Ще й партнират Джулио Боскети /Жермонт/, Андреас Вераменди /Алфредо/, в останалите  партии ще чуем Роберта Маттели, Цветомира Гицова, Владимир Ников, димитъл, Димитров и Христофор Попов.  Диригент на хора е Ивона Иванова.

Инициативата за чес­т­ването на двувеков­ната годиш­нина от рож­дението на Верди е озаг­лавена Viva Verdi.

На сцената на зала „Георги Димитров” концертното изпълнение на „Травиата” ще прозвучи на 13 октомври, от 19 часа, само няколко дни след като на 10 октомври светът ще отбележи двувековната годишнина от рождението на Джузепе Верди. А тази година се навършиха и 160  години от създаването на операта „Травиата“.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...