Акценти
Начало / Образование / С много коледно настроение преминаха последните дни в ПУ „П.Р.Славейков“

С много коледно настроение преминаха последните дни в ПУ „П.Р.Славейков“

По повод Коледа последните три учебни дни в Помощно училище „П. Р. Славейков“ в Плевен преминаха под знака на различни празнични мероприятия, споделят от учебното заведение. Тържествата започнаха на 21 декември с посещение на доброволци от Дамски бизнес клуб – Плевен, които занесоха подаръци на учениците. Под мотото „Нека бъдем добри, нека правим добрини“ заедно с ученици от 5 клас до 8 клас те рисуваха и обсъждаха колко е необходимо да си помагаме и да бъдем добри. Щастливи и доволни, учениците отнесоха в домовете си оцветените от тях гипсови фигурки, заедно с посланието „ Да бъдем толерантни, да творим заедно“.

ПУ П.Р.Славейков
На следващия ден в празнично украсеното фоайе на училището се проведе коледно тържество. Учениците тържествено преминаха пред трона на Дядо Коледа като пяха, рецитираха, танцуваха и получиха много подаръци. Приятна изненада бе организирана от родителската общност – близки, съмишленици и приятели, облечени като джуджета и еленчета, се включиха в празника, раздаваха лакомства и се забавляваха заедно с децата.
В последния учебен ден за тази година по традиция всички ученици посетиха Драматичен театър „Иван Радоев“ и гледаха коледната постановка „Франклин и елхичката“.

ПУ П.Р.Славейков 2

Снимки: ПУ „П.Р.Славейков“

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...