Акценти
Начало / Икономика / Днес до 14 часа ще има две ленти за движение в посока София – Перник на пътя през Владая

Днес до 14 часа ще има две ленти за движение в посока София – Перник на пътя през Владая

За повишаване безопасността на движение при засиления трафик през Владая днес – 24 декември, от 8 ч. до 14 ч., ще има две ленти за движение в посока София – Перник на път I-1 (Е-79), съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Временната организация на движението ще е от кръстовището за Рударци бензиностанция „Петрол“. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

На 27 декември – неделя, последният от четирите почивни дни около Коледа, от 14 ч. до 20 ч., ще бъде ограничено движението на товарните превозни средства над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите; път I-1 Видин – Ботевград; път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“; път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен; път I-5 Русе – Велико Търново; път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“; път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас; път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли – Гоце Делчев; път II-86 Пловдив – Смолян; път II-99 Бургас – Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни и Заповед № РД-11-1542 от 21.12.2015 г. в приложения линк – http://www.api.bg/index.php/bg/karti http://www.api.bg/files/5014/5077/8824/Zapoved_12_t_22-12-2015.pdf

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...