Акценти
Начало / Икономика / С месец удължават срока за подаване на документи по програмата „Старт на кариерата”

С месец удължават срока за подаване на документи по програмата „Старт на кариерата”

До 29 юли е удължен срокът за прием на документи на желаещите да се включат в програмата „Старт на кариерата”, съобщиха от Бюрото по труда в Плевен. Предварително обявеният краен срок беше 26 юни, но сега младите специалисти ще имат още един месец на разположение, за да подадат документи за включване в програмата.

Минималните изисквания към кандидатите, за да бъдат допуснати до подбор, са: ненавършени 29 години до 26 юни 2013 г., завършено висше образование, регистрация в Бюрото по труда и липса на стаж по специалността. Към интервю за започване на работа се насочват кандидатите, които притежават висше образование по специалности, посочени от работодателя или по специалности в професионалното направление, посочено от работодателя и отговарят на допълнителните изисквания за владеене на чужд език и компютърна грамотност, посочени от работодателя, уточни отново директорът на Бюрото по труда в Плевен – Недко Лачев.

В община Плевен по програмата „Старта на кариерата” са обявени 26 работни места в публичната администрация.

На наетите се предоставя възможност в рамките на 9 месеца да натрупат трудов стаж и опит по своята специалност. Програмата им осигурява възнаграждение в размер на 400 лева и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителните възнаграждения по Кодекса на труда, годишния платен отпуск и отпускът поради заболяване.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...