Акценти
Начало / Култура / С изложба с непоказвани ценности от фонда си Регионалният музей отбелязва 30 години музеен комплекс

С изложба с непоказвани ценности от фонда си Регионалният музей отбелязва 30 години музеен комплекс

РИМ плакат изложбаС изложба „Колекции от фонда на музея”, в която са включени културни ценности от фонда на музея, по-голяма част от които се показват за първи път пред посетителите Реегионалният исторически музей в Плевен ще отбележи 30 години от създаването на музейния комплекс.

.Съвременната музейната експозиция, открита през 1984 година, е в сграда, строена в края на 19 век по италиански проект за казарма и обявена за паметник на културата с национално значение. С над 10000 оригинални експоната на площ от 8000 кв. м. е представено културно-историческото и природно богатство и разнообразие на Плевенския край. С обновяването на експозициите, с новите постъпления във фонда на музея, с изложбите – наши и гостуващи, с научната и културно-просветна дейност, с професионализма на специалистите Регионалният исторически музей е сред водещите институции в културния живот на град Плевен.

Изложбата по повод годишнината ще бъде открита на 11 декември от 16.00 часа. Тогава ще бъде представен каталог „Избрани скулптурни паметници от Регионален исторически музей – Плевен” с автор Теодора Ковачева.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...