Акценти
Начало / Образование / От днес студентите кандидатстват за евростипендии

От днес студентите кандидатстват за евростипендии

Медицински университет ПлевенВ деня на студентския празник започва кандидатстването на студентите от МУ – Плевен, по европроекта „Студентски стипендии“ – 3 фаза за зимния семестър, съобщават от висшето учебно заведение. Студентите могат да кандидатстват до 13 януари, а класирането ще бъде обявено на 4 февруари 2015 г.

Стипендиите са два вида – за успех и специални. Когато са за успех, се изисква той е да е минимум добър 4,00 през предходните два семестъра. Специалните се дават на студенти, участвали в научни, изследователски и практически разработки в съответната научна област. Месечните стипендии са по 120 лв., а еднократните са по 200 лв., уточняват в сайта на МОН. От първите се възползват до 20 % от редовните студенти в страната, а от вторите – до 30 % от тях през целия срок на проекта, обхващащ учебните учебните 2012/2013 г., 2013/2014 г. и първия семестър на 2014/2015 г., допълват от образователното министерство.

Европроектът, който е по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и се изпълнява от Министерството на науката и образованието, не дублира, а допълва съществуващите възможности за стипендии и награди по националното законодателство.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...