Акценти
Начало / Култура / С детски мюзикъл ще зарадва най-малките Общински хор „Гена Димитрова”

С детски мюзикъл ще зарадва най-малките Общински хор „Гена Димитрова”

Жизнерадостния детски мюзикъл „Ян Бибиян” по текст на Елин Пелин и музика на Димитър Вълчев подготвя за най-малките Общински хор „Гена Димитрова”, научихме от диригента на хора Анелия Дечева.

Премиерата ще е на 19 октомври в зала „Катя Попова”. Режисьор е Явор Радованов от Музикален театър „Стефан Македонски” в София, а сценографията е дело на художника Иван Велчев.

Спектакълът е адресиран към най-малките – малчуганите от детските градини и учениците в начална училищна възраст. „Историята е много весела, забавна, музиката е темпераментна. Допълнително с осветление и декори ще се оживи спектакъла, за да е любопитен и увличащ за децата”, разказа Анелия Дечева,

Централните роли са поверени на солистите на Общински хор „Гена Димитрова”. В ролята на Ян Бибиян ще се дублират Виолета Боянова и Ани Серезлиева, а дяволчето Фют ще се изпълнява от Нора Стефанова и Рая Заркова, Цар Мирилайлай – от Иван Атанасов. Ще участват и деца в ролите на малките люлючета.

В мюзикъла се включва и малък камерен оркестър с  диригент Славей Тинчев.

Анелия Дечева сподели, че идеята е да се възстанови традицията за детските музикални спектакли и чрез интересните приказни истории да се възвърне интереса на децата към този вид изкуство. Желанието ни е в близко бъдеще да предложим на най-малката ни зрители и детска опера, допълни Дечева.

В края на месеца Общинският хор ще участва в друг оперен спектакъл – този път за възрастни. На 29 октомври в Драматичния театър е представлението на операта „Набуко” от Верди. Спектакълът се реализира в рамките на съвместен проект с Русенската опера.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...