Акценти
Начало / Образование / С водосвет в петък откриват обновената сграда на Музикалното

С водосвет в петък откриват обновената сграда на Музикалното

Музикално училище

На 29 ноември, петък, от 11 часа с водосвет ще бъде официално открита обновената сграда на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Това съобщи за infopleven директорката на училището Жечка Димитрова.  Днес в сградата на училището беше първият учебен ден за тази учебна година, след приключилия дълъг ремонт по  проект „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонта на НУИ „Панайот Пипков” на Министерството на културата .

Жечка Димитрова

Цялата сграда е санирана, с подменена дограма. Изградена е достъпна среда с асансьор и рампи. Разширени са ателиетата по рисуване, като има възможност за изграждане на нова художествена галерия, обясни директорката. Класовете по ударни инструменти вече разполагат с още три звукоизолирани помещения, обособена е нова камерна концертна зала в приземния етаж.  Гордостта на училището е напълно обновената Концертна зала „Божко Шойков”, която познавачи сравняват със  зала „България” в София. В нея ще се проведе и концертът за откриването на обновената училищна сграда. Сред официалните гости се очакват да бъда представители на Министерството на културата.

Музикално училище

Официалното откриване на обновената, с европейски вид сграда ще съвпадне с патронния празник на училището, който ще бъде отбелязан на 29 ноември от 18 часа с голям концерт в Драматичния театър. В него ще се включат лауреати от конкурси, проведени в периода септември – ноември 2013 г., когато училището беше затворено заради проточилия се голям ремонт. Въпреки създалата се обстановка, ученици и учители продължиха да представят достойно името на града и нашето училище, а концертът за патронния празник е  един хубав повод гражданите на Плевен да се насладят на изпълненията на нашите талантливи ученици, каза Жечка Димитрова.

Музикално училище

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...