Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенски медицински център с грамота за успехи в асистираната репродукция

Плевенски медицински център с грамота за успехи в асистираната репродукция

д-рЕмилияна КоноваМедицински център по репродуктивна медицина „Св. Елисавета” в Плевен  е отличен с грамота за асистирана репродукция от министъра на здравеопаването д-р Таня Андреева. Това е станало по време на  проведения в края на миналата седмица в  София национален форум „Майчино и детско здравеопазване”,  съобщиха от медицинското заведение. Поводът за престижния форум е отбелязването на 25 години репродуктивна медицина в България.

Грамота за приноса на МЦ КИРМ Плевен е  връчена на управителя на центъра – доц. д-р Емилияна Конова.

Със специални награди са удостоени и двете неправителствени пациентски организации „Искам бебе” и „Зачатие”.

„Правим първите стъпки към връщане на Фонда за асистирана репродукция към МЗ, защото искам да подчертая моето дълбоко убеждение, че държавата е тази, която трябва да работи целенасочено по въпросите на раждаемостта, майчиното и детското здравеопазване. Раждаемостта в България продължава да спада. Очаква се у нас през тази година, в сравнение с предходни години да имаме около 4500 новородени по-малко. Ето защо, ако не направим тежки промени и рязък завой в посока към политика, насочена към раждането на повече деца и репродуктивните проблеми на младите жени, след години вече ще бъде късно”, е изтъкнала д-р Таня Андреева.

Ретроспектшвен преглед на състоянието и постиженията на асистираната репродукция у нас е направил националният консултант по репродуктивна медицина доц. д-р Атанас Щерев.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...

Един коментар

  1. Маги Вергилова

    Пфу . Как не я е срам