Акценти
Начало / Общество / В Телиш още чакат официално становище за бежанците, продължават с денонощната блокада

В Телиш още чакат официално становище за бежанците, продължават с денонощната блокада

Телиш
Снимка: архив infopleven

Държавната агенция за бежанците не предвижда и няма да предлага на правителството да разкрива нови центрове за настаняване на имигранти, включително и в село Телиш. Това съобщи шефът на агенцията Николай Чирпанлиев в отговор на острия отпор на местните жители срещу идеята бившето ракетно поделение край селото да бъде отворено за бежанци, цитиран от сайта Блиц. Той обясни, че към момента плановете били ситуацията с имигрантската вълна да бъде овладяна в рамките на вече разкритите центрове.

В Телиш обаче мирните протестни митинги и блокадата на района около бившето ракетно поделение продължават, научихме от Нели Дакова, кмет на село Телиш.

При нас все още не е пристигнало официално решение, имаме информация единствено от медииите, каза тя и допълни, че ще продължат с протестите си докато видят че в Плана на Министерски съвет за овладяване на кризата с бежанците не фигурира база в Телиш.

Днес в 10 часа хората от Телиш отново ще бъдат на площада пред кметството за редовния митинг протест, които продължават вече месец.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...