Акценти
Начало / Култура / С вечер на таланта в село Победа изпратиха лятото

С вечер на таланта в село Победа изпратиха лятото

Лятна вечер на таланта, организирана от НЧ „Зора-1990г.“, бе финалното събитие по проект „Рисувай твори, танцувай“, по който читалището в Победа работи с финансовата подкрепа на  Национален дарителски фонд „13 века България“.

Гости на уникалния спектакъл бяха  Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия, Даниела Александрова – Кмет на село Победа, Радион Тончев – Кмет на с.Комарево, Теодора Димитрова -Секретар на Читалище „Наука“ с.Комарево, Веселка Василева –учителка от село Комарево и Емил Димитров – председател на читалище „Пробуда“с.Подем.

Ръководителят на проекта Димитринка Гетова направи кратък отчет на проектните дейности и постигнатите резултати. Всички присъстващи на преставлението имаха възможност да разгледат две изложби  със сътворените красоти от децата в летните работилници. Едната изложба се състоеше от 4 картини с цветя, а другата от 4 диамантени гоблена с фолклорни мотиви. Представени бяха три сценични танца в различен музикален жанр, чиято хореография бе лично направена от участниците.  „По проекта бе планиран един танц, чрез който да се обучават деца и подстраващи  да овладеят движения в синхрон  под звуците на различни жанрове музика. Постигнахме извънредни резултати, като създадохме три танца – върху фолклорна песен, класическа музика и поп песен”, сподели Димитринка Гетова.

В Лятната вечер на таланта, освен с танци децата се изявиха със стихове, народни и популярни песни, и хумористична сценка.

В проектните дейности се включиха 38 участници. „Уникалното в нашата работа е, че през лятната ваканция привличаме и сплотяваме  деца  от цялата страна, които гостуват на своите баба и дядо.Това лято в проекта се включиха деца от София, Стара Загора, Пловдив, Бургас, Плевен, Долни Дъбник, Долна Митрополия и Победа на възраст от 5 до 17 год.”, разказа Гетова.

Специални благодарности бяха изказани на доброволците, оказали съдействие при осъществяване на проекта – Маргарита Александрова, изработила кърпите за танца със самодивите, Десислава Савова, осигурила знаменца за финалната песен и Валентин Георгиев – за озвучаване и осветление.

В края на спектакъла бяха поднесени поздравления от Даринка Николова председател на читалище „Зора – 1990г.“ и Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия.

От името но читалищния екип бе изказана специална благодарност за отзивчивостта и съдействието на Кмета на село Победа Даниела Александрова при осъществяване на празника. Вечерта завърши с изненада – заря, подарена от Кметство Победа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...