Начало / Общество / Със стихове си спомниха за музиканта и композитор Иво Николчев в читалище „Ракитин“

Със стихове си спомниха за музиканта и композитор Иво Николчев в читалище „Ракитин“

Среща по повод кончината на музиканта и композитор Иво Николчев се състоя на 26 март, събота, в читалище „Ракитин – 1969“. На нея бе представена и стихосбирката „Ключът към мен“.

Организатори на срещата бяха читалището, Регионален център „Читалища“ и сестрата на Николчев – Цветелина Славова. На нея се събраха негови близки, приятели, роднини и колеги, споделят от читалище „Ракитин“. Почетни гости на мероприятието бяха сестра му Цветелина Славова, племенницата му Ива Марнова, неговата учителка Мария Маркушева.

Иво Николчев е роден през 1967г. в Плевен и почива през 2015г. Учи в родния си град, а живее и твори в град София.

среща памет Иво Николчев 1

„Неговото семейство беше музиката“, сподели сестра му. Мария Славова събира целия му труд в стихосбирката „Ключът към мен“, която беше представена на срещата за годишнината от кончината му.

Бяха прочетени негови стихове, които развълнуваха присъстващите. „В спомена на всички той ще остане като вечно влюбен, винаги усмихнат, добър и весел човек“, добавят от читалището. Накрая, много развълнувана, водещата Красимира Георгиева прочете монолога „Матилда“ и подчерта в заключение, че за нея лично Иво Николчев ще остане вечно жив с неговите прекрасни стихове и песни.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...