Начало / Общество / От Община Плевен искат „легнали полицаи” в района на гъбарниците в Кайлъка

От Община Плевен искат „легнали полицаи” в района на гъбарниците в Кайлъка

Пътят в района на гъбарниците в парк „Кайлъка” се е превърнал в скоростна писта и неразумните шофоьори и мотоциклетисти създават реална опасност за живота на пешеходците и велосипедистите, които са принудени в този участък да се движат по платното. За това алармира днес кметът Георг Спартански по време на редовната седмична оперативка. За да се предотвратят инциденти, той ще настоява да се поставят „легнали полицаи” за ограничаване на скоростта.

Кметът настоя да се потърси среща с представители на Областна администрация, за да бъде възстановена бариерата на входа на парка, за да се преустанови влизането на автомобили в алеите. Кметът не спести язвителни забележки срещу монтираните бетонни топки, които имат за цел да възпрепятстват паркирането върху зелените площи. Не е ли много по-разумно, евтино и естетично, да бъде сложена бариера, която да спира автомобилите на входа на парка“, зададе риторичен въпрос той.

Междувременно стана ясно, че от 1 април от Общинския инспекторат започват системни проверки в събота и неделя за извършване на нерегламентирана търговска дейност в парк „Кайлъка”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...