Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Ако някой си мисли, че този град е стадо без кучета – греши

Георг Спартански: Ако някой си мисли, че този град е стадо без кучета – греши

Ако някой си мисли, че този град е стадо без кучета и всеки може да си прави каквото си иска и ще поставя Общината на колене, за да узаконява със задна дата нечии безобразия, няма да се случи.Компромиси никому. Този кементар направи днес кметът Георг Спартански по повод приключилото обследване на състоянието на старите сгради от началото на Старата главна до центъра на града.

Комисията, назначена от кмета, е изготвила констативния протокол от извършените проверки и от днес започна изпращането на уведомителни писма до собствениците на сградите, които са задължени да поддържат фасадите им съгласно изискванията на ЗУТ, стана ясно на днешната редовна оперативка в Община Плевен.

Всички сгради, които имат проблеми с мазилки, боя, висящи части от покриви, корнизи ще трябва да се приведат в съответствие с изискванията на строителните норми. В портивен случай ще си ставаме неприятни, заяви Спартански.

Същото се отнася и за проверката на всички летни градини в центъра на града, допълни той. Проверката беше провокирана от вътрешното преустройство и изградена лятна градина на кафене „Фейс” без разрешение от Общината. Всички търговски обекти – кафенета, павилиони, магазини, ще бъдат проверени какви разрешения имат за летни градини, за каква  квадратура и дали я надвишават.Всички обекти, които са в нарушение, ще бъдат заставени да спазят  издадените им разрешителни.

Няма да е далеч времето, когато ще се огледа и състоянието на рекламите в града предупреди Спартански. Личното му впечатление е, че това често се прави без съответни разрешения и в разрез с естетиката. В нормалните държави това е дейност, която е строго регламентирана и никой не може да си позволи да прави каквото на него му дойде на ума, според естетическите критерии на собственика на търговския обект. Затова има архитект, затова се плащат и такси на Общината за поставяне на реклами, които отговарят на определени условия, подчерта той.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...