Акценти
Начало / Култура / Със специална за тях песен завършиха концерта си в Плевен Орлин Горанов и Еделина Кънева

Със специална за тях песен завършиха концерта си в Плевен Орлин Горанов и Еделина Кънева

По повод Международния ден на музиката Плевенската филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” поднесоха на плевенската публика концерт от популярни оперни увертюри и хорове. Звездите на вечерта – Еделина Кънева и Орлин Горанов, се включиха в този празник на музиката с майсторските си изпълнения, с чар и артистизъм. Те изпълниха арии и дуети от опери на Пучини, от оперетата „Веселата вдовица” на Лехар, от мюзикълите „Уестсайдска история” и „Магьосникът от Оз”.

Приятна изненада за публиката беше финалното изпълнение на участниците – песента „Откровение” по текст и музика на Пламен Христов, написана специално за Еделени Кънева и Орлин Горанов. Публиката посрещна с бурни овации изпълнението им, след което звездите на вечерта бяха призовани за бис. Те зарадваха почитателите си с оригинално повторно изпълнение на  – „Over the Rainbow” – из „Вълшебникът от Оз”. Еделина Кънева изпя партията си на български език, а Орлин Горанов – на английски.

За атмосферата на цялата вечер допринесе и артистичното дирижиране на  Йонг Чил Лий, което беше възнаградено от публиката с аплодисменти.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...