Акценти
Начало / Крими / Строг затвор за мъж, признал се за виновен за грабеж

Строг затвор за мъж, признал се за виновен за грабеж

Състав на Плевенски Окръжен съд одобри споразумение с мъж, обвиняем за грабеж в големи размери, при което е нанесена и телесна повреда.

На 19 май 2011 год. към 06.05 часа в Червен бряг двама мъже – обвиняемите К. В. и В. М., в съучастие като съизвършители отнели чужди движими вещи – 14-каратови златни накити на обща стойност 76 564,15 лв., 40 гр. златен материал, 400 лв., лична карта, ваучери за почивка и други вещи – всичко на обща стойност 78 394,15 лв., от владението на Т. Г. от Червен бряг с намерение противозаконно да ги присвоят. При това нападателите употребили сила – нанесли удари с метална тръба в рамото и ръката на пострадалия.

По делото е сключено споразумение между Окръжна прокуратура Плевен и подсъдимия К. В. като по отношение на същия съдът прекратява наказателното производство по делото. За извършеното от него престъпление на подсъдимия е наложено наказание в размер на една година лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип. Съдът приспада времето, през което К. В. е бил с мярка за неотклонение “Задържане под стража”, считано от 6 юли до 26 септември 2011 год. Приспада се и времето, през което мъжът е бил с мярка за неотклонение “Домашен арест”. Магистратите не налагат кумулативно предвиденото по-леко наказание “Конфискация до ½ от имуществото на виновния” с оглед обстоятелството, че подсъдимият е оказал пълно съдействие на органите на досъдебното производство, направил е пълни самопризнания, съжалява за извършеното и е обезщетил в пълен размер пострадалия от престъплението Т. Г.

В изпълнение е приведено и наложено с присъда на Районен съд Плевен от 2008 год. на К. В. наказание от три месеца “лишаване от свобода”, чието изтърпяване е било отложено с три години изпитателен срок.

Производството по делото по отношение на другия подсъдим В. М. ще продължи след определяне на друг съдия-докладчик и съдебни заседатели.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...