Акценти
Начало / Култура / С голям концерт Музикалното отбеляза патронния си празник

С голям концерт Музикалното отбеляза патронния си празник

Музикално-концерт

С голям концерт в Драматичния театър снощи НУИ „Панайот Пипков“ отбеляза патронния си празник. Близо час и половина продължи той и на сцената излязоха едни от най-добрите възпитаници на училището. Повечето от тях са спечелили отличия от престижни конкурси през последните няколко месеца. С красотата на изкуството те разказаха тяхната приказка за всеотдайността и упоритостта, с които работят ученици и преподаватели, за да има  много нови поводи за радост и гордост, които да донесат естетическа наслада на все по-голям брой ценители на изкуството.

Музикално-концерт

С концерта учениците отпразнуваха и влизането си в напълно обновената сграда на училището. С търпение, упоритост и разбиране учители,  ученици и родители дочакаха радостта да влязат в една наистина европейска сграда.  Със специално изпълнение на ансамбъл „Акцент“ те  благодариха на всички, които  протегнаха ръка в трудния момент и отвориха класните стаи и залите си, за да провеждат там обучението си.

Акцент

По повод патронния празник на НУИ „Панайот Пипков“ поздравителни адреси бяха изпратени от министъра на културата Петър Стоянович, областния управител Илиян Йончев, кмета проф. Димитър Стойков, ръководителите на Северняшкия ансамбъл и Плевенска филхармония, и други.

Музикално концерт

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...