Акценти
Начало / Общество / Съдът потвърди санкциите срещу Никол Станкулова за шофиране с превишена скорост

Съдът потвърди санкциите срещу Никол Станкулова за шофиране с превишена скорост

Състав на Районен съд Плевен отказа да отмени наказателно постановление за превишена скорост, съставено на синоптичката Никол Станкулова от полицейски патрул при Долни Дъбник.

На 6 януари 2011 год. на главен път София – Русе, в района на град Долни Дъбник, Станкулова е засечена от патрулиращи полицаи да шофира със 142 км/ч при ограничение в този участък от 90 км/ч. – т.е. тя е карала с 52 км над разрешената скорост, става ясно от делото. Синоптичката е била зад волана на личния си автомобил “Пежо 206“, разказа в предишно заседание в съдебната зала единият от патрулиращите полицаи, съставил акта за превишена скорост. Той свидетелства още, че Станкулова не е направила възражение, когато с колегата му й показали данните, изписани на радара. По-късно обаче последвала жалба до съда, с която синоптичката оспорва нарушението и наложеното й заради това наказание. В жалбата си Никол Станкулова посочва, че не е съгласна с начина, по който е установено нарушението, и изразява съмнение относно техническата годност на уреда, установил превишената скорост.

По делото на синоптичката, която в момента е част от предаването ВИП Брадър, Районният съд на Плевен постанови 210 лева глоба – 200 лева за превишена скорост и 10 лева за непредставен талон, плюс 3 месеца без шофьорска книжка за Станкулова. Решението може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд Плевен в предвидения от закона срок.

Снимка: telegraf.bg

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...