Акценти
Начало / Общество / Баби и дядовци усвояваха компютърни умения под ръководството на внуците си

Баби и дядовци усвояваха компютърни умения под ръководството на внуците си

Баби и дядовци гостуваха на внуците си от II “а” клас в компютърния кабинет в Начално училище “Христо Ботев” Плевен, за да работят заедно по темата “Шарената черга”. Откритото занятие беше под мотото “Толерантност – преодоляване разликата между поколенията”, а целта – да се подкрепи ролята на възрастните в грижите им за децата.

Част от гостите се върнаха в годините на своята младост и създадоха десен за черга върху блоковия лист, друга група имаха същата задача, но работиха на компютър със специална програма. Третата група изработиха оригами от цветни хартии. Урокът завърши с изложба от съвместната работа на баби, дядовци и внуци и песента “От извора”.

На 21 ноември – Ден на християнското семейство, предстои следващата вълнуваща среща на поколенията под надслов “Разкажи ми бабо, покажи ми дядо” с учениците от II “г” клас и техните възрастни родители. На все повече от майките и татковците им се налага да са ангажирани по-дълго време на работа и често грижите за малчуганите остават за бабите и дядовците.

Инициативите са част от кампанията на Министерство на образованието, младежта и науката “Участвам и променям”, която се провежда вече втора година. Целта е да се постави фокус върху конструктивните поведения на децата и учениците, както и сътрудничеството между институциите в системата на образованието и семействата. Плевенска област е избрана от Министерство на образованието като пилотна за развитие на модел за гражданско образование и работи по глобалната тема “Толерантност – преодоляване разликата между поколенията”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...