Акценти
Начало / Здравеопазване / Съвместна проверка с журналисти и граждани предлагат от дирекция „Безопасност на храните” – Плевен

Съвместна проверка с журналисти и граждани предлагат от дирекция „Безопасност на храните” – Плевен

Ден на отворени врати за първи път ще бъде организиран в Областната дирекция по безопасност наБАБХ храните в Плевен, научихме от директора й д-р Иван Йорданов. Той ще се проведе на 10 април, от 11 ч.  В този ден от областната дирекция са предвидили проверка в хранителен обект, в която ще могат да участват медии, заинтересовани граждани и представители на НПО. Имаме идея да обявим инициатива за създаване на регистър за граждански контрол, като призовем граждани за доброволни сътрудници на Областна дирекция по безопасност на храните, обясни д-р Иван Йорданов. Първите поканени да се включат ще са гостите в Деня на отворени врати.

Във връзка със създаването на регистъра предстои разработване на практическо ръководство за граждански контрол с информация за дейността, правата и задълженията на доброволните сътрудници.

На брифинг преди Деня на отворените врати директорът на ОДБХ ще представи данните за работата на дирекцията за безопасност на храните и информация за горещия телефон на Българската агенция по безопасност на храните – 0700 122 299. На брифинга ще бъде разяснено и какви проверки ще извършват инспектори от  Дирекцията във връзка с предстоящите празници – Великден и Гергьовден.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...