Акценти
Начало / Общество / Съветниците се събират на извънредна сесия по-малко от седмица след редовната

Съветниците се събират на извънредна сесия по-малко от седмица след редовната

Извънредна сесия ще събере плевенските общински съветници на 5 декември. Оказва се, че 17 от решенията, взети на 7 ноември от Общинския съвет, са върнати за ново обсъждане от областния управител Иван Новкиришки. Става въпрос за срока на отдаване на концесия на 17 язовира в региона – публична общинска собственост.

В предварителния дневен ред под номер 18 е записана и точка за даване на предварително съгласие на “Южен поток България” АД за определяне на площадки и трасе върху земи от общинския поземлен фонд за преминаване на проектно трасе на газопровода и неговите технологични площадки. Членовете на местния парламент ще обсъждат и даване на предварително съгласие за изработване на подробен устройствен план и за промяна на предназначението на земеделски земи от общинския поземлен фонд, необходими за изграждане на обекта на територията на Община Плевен.

Общинските съветници ще решават и дали да отпуснат еднократна финансова помощ на двама плевенчани, необходима за лечението им.

Записани са и четири питания – две от общинския съветник от БНД Георг Спартански, едно от Любка Костова от ГЕРБ и едно от Владислав Николов, от същата партия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...